Over mij

Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. Mijn naam is Mark-Jan Zwart. Ik ben geboren in het jaar dat McDonald’s het Happy Meal introduceerde en Sony de eerste walkman uitbracht. Het leven kon beginnen.

Na wat zijwegen te hebben bewandeld ben ik docent Nederlands en geschiedenis geworden. Ik ben opgeleid als bachelor in onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment volg ik een premasterprogramma Bijbel en theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit Leuven.

Mijn interesses cirkelen rond taal, muziek, theologie en geschiedenis. Soms vang ik een gedachte in een blogbericht of een kort verhaal. Ondertussen fiets, lees of wandel ik graag.

11 comments

 1. Hee Mark-Jan!
  Misschien herinner je je mij nog uit je Leidse tijd (studie KT, jaargang ’98).
  Sinds een maand of twee bezoek ik regelmatig je weblog, en ik wil je bedanken voor je inspiratie. Keep up the good work, en tot ziens!

  Ria Post

  1. Hoi Ria,

   Eerlijk gezegd ben ik heel slecht in namen, maar kwam jij niet uit Limburg en zijn wij elkaar niet eens op Hoog Catharijne (Utrecht) tegen het lijf gelopen?

   Leuk dat je mijn (overigens laagactieve) weblog inspirerend vindt. Hoe heb je hem gevonden?

   Ook leuk iets van je te horen!

   Mark-Jan

   1. Ha Mark-Jan!

    Klopt helemaal. Ik geloof dat ik op deze website gekomen ben via je Facebook-profiel. Ik wist niet zeker of je het de moeite waard zou vinden om me toe te voegen als Fb-vriend (ik heb zo’n moeite met die term), en daarom heb ik verder toen geen contact met je gezocht. Maar je stukjes op deze pagina troffen me, en daarom kwam ik steeds terug. Tot ik vorige week bedacht: ‘Als die stukjes je zó raken, dan mag de schrijver dat best weten.’

    Tot kijk!

    RP

   2. Inderdaad leuk om te horen. Ik kan je overigens niet vinden op FB, dus ik kan je zelf geen verzoek sturen.

    Hoe gaat het verder? Heb jij de studie KT afgemaakt en doe je er ook wat mee?

 2. Mooi site, Mark-Jan. Zo leer ik jou een beetje kennen. Leuke inspirerende posts heb jij staan. Een ook de aantekeningen van de ETS zijn boeiend!
  Ik ben Rob, verzekeringswiskundige voor mijn werk en dichter op mijn blog. Ik vind daarin een mooi evenwicht. Echtgenoot, vader van drie (grote) kinderen en (struikelend en soms zoekend) volger van Jezus. Zie daar. Ik ga jou een beetje volgen ;>)
  Groet,
  Rob

  1. Leuk dat je reageert. Ik heb zelf ook jaren bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt en ik kan mij voorstellen dat je dan naar een creatieve uitweg zoekt 🙂

   Welkom op mijn weblog!

 3. Hallo Mark-Jan,
  Je had toch ook altijd van die Bijbellessen op je site staan?
  Die gebruikte ik namelijk altijd voor een moeilijk lerend kind…
  Ik kan ze nu niet vinden, klopt dat?

  Groet,
  Janneke Heinen

  1. Hoi Janneke, de Bijbellessen staan nog steeds op mijn site: onder het tabblad ‘De Bijbel ontdekken’ en dan het tweede item (Bijbelles voor kinderen).

   Ik heb al lange tijd geen nieuwe lessen meer gemaakt. Leuk dat je deze lessen gebruikt. Hoe ben je er tegenaan gelopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s